iHerb tilaus Suomeen tilausohjeilla

perjantai 27. marraskuuta 2015

Postilakon vaikutukset iherb tilauksiin

Postilakon vaikutukset alkavat jo vaikuttaa ihmisten arkipäivän toimintoihin. Lakko vaikuttaa esimerkiksi sanomalehtijakeluun pääkaupunkiseudulla. Myöskään tavalliset kirjeet ja paketit eivät kulje lakon aikana pääkaupunkiseudulla. Lakon vaikutukset alkavat tuntua myös muualla Suomessa. Esimerkiksi postilakko on ruuhkauttanut pahasti suomalaisten paketintoimituksia ja se onkin säikäyttänyt monia verkkokauppojen asiakkaita. Pitkittyessään lakon vaikutukset saattavat pienentää verkkokaupan myyntiä merkittävästi. Postilakko onkin erittäin huono asia nimenomaan verkkokaupoille, joille alkava joulusesonki on vuoden vilkkainta aikaa. Pahin tilanne on niillä suomalaisilla verkkokaupoilla, joilla ei ole tarjolla vaihtoehtoisia kuljetuksia asiakkaiden ostoksille (esim. Matkahuolto).

Suurilla verkkokaupoilla kuten iHerbilla on tarjolla lukuisia rahtivaihtoehtoja, jotka ovat postilakon ulkopuolella. Yksi näistä vaihtoehdoista on DHL. Ainakin toistaiseksi DHL:n toimitukset ovat sujuneet normaalisti. Eri arvioiden mukaan myöskään lakon tukitoimet Suomen satamissa eivät tulisi vaikuttamaan millään tavalla DHL lentorahtina saapuviin paketteihin. Lentoteitse kulkevat DHL Express iHerb paketit kulkevat siis normaalisti perille, riippumatta tulevista lakon tukitoimista. DHL:ltä on kuitenkin todettu, että mikäli lakko pitkittyy ja tukilakot laajenevat merkittävästi, voi se vaikuttaa negatiivisesti myös muihin kuljetuksiin ja näkyä esimerkiksi pakettien jakelun viivästymisinä. Mutta ainakin toistaiseksi DHL:n lentorahti on lakon ulkopuolella eikä tukilakoilla ole vaikutusta lentoteitse kulkeviin postipaketteihin.

DHL lentorahti kulkee postilakoista huolimatta
DHL kuljettaa paketit omilla lentokoneilla


Postilakon asia on askarruttanut myös minua, sillä mulla on tällä hetkellä kolme pakettia jumissa postilakon takia. Harmittava tilanne, mutta asialle ei mahda nyt mitään. Paketit tilasin jo viikkoja ennen lakon alkua, mutta eivät ne ehtineet perille kuitenkaan. Pakettiliikenne Suomen posteissa lähtee sitten aikanaan purkautumaan heti kun postilakon osapuolet pääsevät sopimukseen. Siihen asti ei voi kuin odottaa jo saapuvia paketteja tai tilata hieman kalliimmalla lentorahdilla, mikäli paketin kanssa on kiire.

DHL Express pakettitoimitus iHerb verkkokaupassa
DHL Express on hyvä vaihtoehto postilakon aikana


Tässä on DHL paketin tullauksen linkki niille, jotka haluavat tilata iherb paketin DHL Express rahdilla ja saada paketin perille ennen joulua. Lisätietoa saa myös DHL:n asiakaspalvelusta, jonne itsekin olen viimeisen viikon aikana soitellut pari kertaa.


Last update: November 27, 2015

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti