iHerb tilaus Suomeen tilausohjeilla

sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

iHerb kilpailija: Vitacost


Tulen esittelemään tässä blogissa luontaistuotekauppoja, jotka ovat varteenotettavia kilpailijoita ja vaihtoehtoja iHerbille. Internetin välityksellä toimivia luontaistuotekauppoja on pelkästään Yhdysvalloissa useita satoja ja Euroopassakin niitä on useita kymmeniä. Myös Suomessa on muutama mielenkiintoinen luontaistuotekauppa, josta saa todella laadukkaita luontaistuotteita ilman Fimean lääkeainelistan ja tullausrajojen kanssa säätämistä. Ensimmäisenä esittelyssä yhdysvaltalaisen luontaistuotekauppa Vitacost.

Vitacost

iHerb kilpailijoista juuri Vitacost on mielestäni kaikista varteenotettavin vaihtoehto, koska Vitacostin hinnat ovat erittäin kilpailukykyiset iherbin kanssa. Vitacostin yksi kilpailuetu verrattuna iHerbiin on”kaupan oma tuotemerkki”, joka on huomattavasti halvempi vaihtoehto kuin vastaavat brändituotteet. Vitacost pystyy kilpailemaan omalla tuotemerkillä kilpailijoita halvemmilla hinnoilla. Tämä on yrityksen kannalta hyvä strateginen valinta, joka tuo pitkällä tähtäimellä lisää asiakasvirtoja verkkokauppaan. Käytännössä Vitacostin omaa tuotemerkkiä voisi verrata vaikkapa Keskon omistamaan Pirkka-tuotemerkkiin, sillä toimintaidea siinä on samanlainen. Hinta/laatu –suhteeltaan Vitacostin oma tuotemerkki on kilpailukykyinen lähes minkä tahansa brändituotteen kanssa. Vitacostin omat tuotteet sisältävät saman määrän vaikuttavia aineita ja melko vähän ”fillereitä” eli täyte- ja lisäaineita verrattuna vastaaviinn brändituotteisiin.


Aivan kuten iHerb, niin myös Vitacost tarjoaa viikoittain vaihtuvia tarjouksia ja erikoisalennuksia. Vitacost tarjoaa verkkokaupassa myytäville tuotteille Set&Save toiminnon, joka on eräänlainen määräaikainen tilaussopimus, joka tuo 10% lisäalennuksen tilattuun tuotteeseen. Set&Save toiminnon avulla haluttu tuote lähetetään automaattisesti tietyn väliajoin asiakkaalle (esimerkiksi 30 päivän välein), jolloin tuotetta ei tarvitse erikseen tilata. Tällainen toiminto puuttuu toistaiseksi iHerb luontaistuotekaupasta.

Toinen hyvä tarjous liittyy Vitacostin omiin tuotemerkkeihin ja se on nimeltään BOGO (Buy one, get one 50% off. No promo code required). Eli kun asiakas tilaa minkä tahansa Vitacostin tuotemerkin tuotteen, saa hän toisen saman tuotteen 50% alennuksella. Tässä kohtaa on tärkeä huomata, että tämä tarjous koskee siis vain Vitacost oman brändin tuotteita.

Vitacost tarjoaa myös hieman samanlaista alennuskoodijärjestelmän kuin iHerb. Vitacostin palkitsemisjärjestelmä in nimeltään Refer-a-Friend. Vitacost asiakkaan koodia käyttämällä ensitilaaja saa 10 dollarin suuruisen alennuksen yli 30 dollarin suuruisesta ostoksesta. Alennuskoodin käyttämisestä koodin omistaja saa myös 10$ suuruisen palkkion, jonka koodin omistaja voi käyttää seuraavien ostosten maksamiseen. Vitacostin palkitsemissysteemi ei ole ehkä niin palkitseva kuin iHerb mutta parempi toki kuin ei mitään.

Ainoa huono puoli Vitacost luontaistuotekaupassa on postituskulut Suomeen. Tilauksen lähetys Suomeen on tällä hetkellä kaksi kertaa kalliimpaa kuin iHerbin kautta tilattuna. Kun iHerb tarjoaa postituksen Suomeen tasan 4 dollarilla kaikkiin DHL:n kautta lähetettäviin paketteihin, niin Vitacostin kautta tilattujen pakettien lähetys Suomeen maksaa 8,99 dollaria.

Last update:
April 21, 2013

3 kommenttia :

  1. Tosi mielenkiintoinen juttusarja! Oon joskus kuullu ohimennen Vitacostista mutta huomasin nyt vasta tarkistaa olisiko siellä yhtä tuotetta jota ei enää ole saatavilla iHerbistä ja joka on älyttömän kallista muualla. Löytyi! Aivan mahtavaa, kiitos vinkistä :)
    Yksi postaustoive ois sitte Vitacostin suosikkituotteet, eli mitä kannattaa tilata ja mitkä Vitacostin omista tuotteista ovat parhaimpia?

    VastaaPoista
  2. Kiitos tiedoista, kokeilempa tätä. Huomasin, että Iherbistä on k and k loppunut ja aloin etsiä vaihtoehtoja. Swansonilla on kallista postikulunkia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistä. Swanson on hyvä nettikauppa jossa laaja tuotevalikoima ja edulliset hinnat, mutta törkeän kallis postitus Yhdysvalloista Suomeen.

      Poista