iHerb tilaus Suomeen tilausohjeilla

maanantai 14. huhtikuuta 2014

iHerb ilmaistuotteet poistuivat

iHerb on joutunut lopettamaan ilmaistuotteiden tarjoamisen asiakkaille tullisäädösten takia. Tämän seurauksena Freebies-kategoriaa ei ole enää olemassa ja sen entiset ilmaistuotteet on siirretty iHerb Trials-kategorian alle. Tullisäädösten taustalla on poliittinen kädenvääntö siitä, että asiakkaalle toimitettavalla tuotteella ja tavaralla täytyy olla hinta. Tuotteesta, joka ei maksa mitään eikä sillä ole hintaa, ei silloin voi myöskään periä tullimaksuja. Ei se maailma sillä tavalla pyöri että me täällä lähetettäisiin toisille ilmaisia tuotteita, joista ei tarvitse maksaa minkäänlaisia tulleja.

iHerb tilaus jatkossa

Ilmaistuotteiden poistuminen vaikuttaa asiakkaille sillä tavalla, että iHerb Freebies-kategorian tuotteet on siirretty pysyvästi Trials-kategoriaan, joissa tuotteille on annettu hinta. Tuotteet ovat hinnoitellut hyvin maltillisesti alkaen 0,50 dollarista ylöspäin. Trials-kategorian tuotteissa on samat käytännöt kuin oli Freebies tuotteilla. Eli yksi Trials tuote on alehintainen ja seuraavat ostoskoriin nostetut Trials tuotteet ovat normaalihintaisia.

iHerb Trials linkki verkkokaupan etusivulla
iHerb Trials linkki verkkokaupan etusivulla

Vaikka iHerbin ilmaistuotteet poistuivat, niin iHerb on silti askeleen verran kilpailijoita edellä. Tässä muutama syy olla edelleen iHerb asiakas tai tulla uudeksi asiakkaaksi:
  • iHerbin postituskulut Suomeen ovat edelleen naurettavan edulliset, jopa pienemmän kuin Itellan suomen sisäiset postikulut. Halvimmillaan postitus Yhdysvalloista Suomeen maksaa 4 dollaria eli tällä kurssilla 2.7 euroa.
  • Lisäksi kaikki iHerb alennuskoodit toimivat edelleen ja esimerkiksi alennuskoodilla CPJ949 ensimmäistä iHerb tilausta tekevä henkilö saa hyvät alennukset.
  • iHerb Rewards ohjelma jatkuu normaalisti.
  • Verkkokaupan tuotevalikoima pysyy jatkossakin kattavana ja hinnat edullisena. Ilmaistuotteiden poistumisen vuoksi on odotettavissa jopa jonkinlaista kompensaatiota lisäalennusten muodossa.
  • Viikonlopun tarjoukset ovat tulleet jäädäkseen. Esimerkiksi tänä viikonloppuna oli -10% alennus kaikille asiakkaille jotka tilasivat vähintään 40 dollarin edestä. Noin suurella alennuksella kompensoi jo postituskulut Suomeen.
  • Speccials-kategoriasta löytyvät erikoistuotteiden viikkotarjoukset (keskiviikosta seuraavan viikon keskiviikkoon) jatkuvat normaalisti. Viikkokohtaisesti vaihtuvat tuotetarjoukset lähtevät -20% alennuksista jopa -50% alennuksiin.
  • Asiakaspalvelu pelaa edelleen yhtä tehokkaasti kuin ennenkin.

Näillä näkymin Freebies on poistunut kokonaan ja lopullisesti, eikä se ole samassa muodossa tulossa takaisin. Freebies oli henkilökohtaisesti yksi syy, miksi aikoinaan siirryin tilaamaan luontaistuotteita iHerb verkkokaupasta. Odotan kuitenkin rauhallisin mielin tulevaa ja uskon että iHerb pystyy tulevaisuudessakin palvelemaan asiakkaitaan parhaalla mahdollisella tavalla.


Last update: April 17, 2014

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti