iHerb tilaus Suomeen tilausohjeilla

lauantai 5. huhtikuuta 2014

iherb paketti kadonnut

Minulle on tullut jonkun verran yhteydenottoja liittyen iHerb tilaamiseen ja mahdollisesti kadonneisiin paketteihin. Yritän avata aihetta kaikille teille tässä erillisessä blogiartikkelissa. Olen käyttänyt tämän blogiartikkelin lähdeaineistona omia kokemuksia vuosien varrelta, iHerb asiakaspalvelun kanssa käytyä keskustelua sekä iHerb sääntöjä, jotka löytyvät heidän omilta verkkosivuilta englanniksi. Rahtivaihtoehtoina käyn läpi vain molemmat DHL:n vaihtoehdot, sillä UPS International toimitustavasta minulla ei ole käytännön kokemuksia. UPS on myös huomattavasti kalliimpi vaihtoehto, eivätkä suomalaiset luontaistuotteiden tilaajat tätä vaihtoehtoa käytä. Haluan vielä tarkentaa kaikille iHerb ensitilaajille sen, että 8 päivän toimitusaika on vain arvioitu aika, joka perustuu pitkän aikavälin saavutettuihin tuloksiin. Paketti voi hyvinkin tulla vielä 4 viikon kuluttua perille, joten paketin odottelu vaatii joskus hieman kärsivällisyyttä ja pitkää pinnaa. Toivottavasti näistä ohjeista on apua kadonneen paketin metsästyksessä.


Global Priority Mail by DHL

Mikäli kyseessä on Global Priority Mail by DHL lähetys (eli se halvempi 4$ rahtivaihtoehto), silloin iHerb ei ole missään vastuussa paketista. Itse asiassa kyseinen lähetysmuoto ei ole paketti vaan kirje, sillä siinä ei ole seurantakoodia, sen paino on rajoitettu 1,8 kg ja sen arvo saa olla enintään 80$. Koska Global Priority Mail by DHL lähetys luokitellaan siis kirjeeksi, postilain mukaan kirjeen lähettäjä ei voi olla vastuussa paketin perille pääsystä, eikä lähettäjä ole korvausvelvollinen mikäli lähetys katoaa matkalla. iHerbin virallinen käytäntö on, että näistä kirjepaketeista ei makseta hyvitystä eikä uutta pakettia lähetetä kadonneen tilalle. Tässä asiassa he ovat myös aivan ehdottomia, sillä se on iHerbin toimintapolitiikka. Tämä lukee myös heidän International Shipping sivuilla osoitteessa http://www.iherb.com/info/international

4 dollarin hintainen Global Priority Mail by DHL rahti
Halvempi vaihtoehto tilaamiseen


iHerb VIP asiakas

Mikäli Global Priority Mail by DHL lähetys katoaa matkalla, voi silti olla toivoa saada jotakin korvausta menetetystä tilauksesta, jos olet iHerb vip-asiakas. Vip statuksen saa sellainen asiakas, joka on koko asiakkuuden aikana tilannut yli 2000 dollarilla tai vip tarjouskuukauden aikana tilannut vähintään 200 dollarilla. iHerb kyllä ilmoittaa siitä sähköpostilla kun vip status on saavutettu. Vip status on pysyvä saavutettu etu, jota asiakkaalta ei oteta milloinkaan pois.

iHerb pitää hyvää huolta vip asiakkaista monellakin tavalla aivan ymmärrettävistä syistä. Tämän seurauksena vip asiakas voi lähteä hieman paremmista asemista neuvottelemaan kadonneen paketin hyvityksestä kuin sellainen asiakas, jonka ensimmäinen tilaus on hukassa. Vip-status ei välttämättä takaa automaattisesti rahojen palauttamista kaikissa tilanteissa, mutta se voi auttaa yllättävissäkin tilanteissa. Ennen kaikkea kannattaa olla yhteydessä heidän asiakaspalveluun ja kysellä rohkeasti mahdollisesta hyvityksestä. Asiallinen käyttäytyminen vie jo hyvin pitkälle ja auttaa saavuttamaan molempia osapuolia tyydyttävän sopimuksen. Ihmisiä hekin siellä asiakaspalvelussa ovat, joten kärsivällisyys ja maltti ovat valttia. Joskus voi käydä niinkin että minkäänlaista hyvitystä kadonneesta paketista ei vaan saa vaikka olisi vip, ”kuuluisa levymanageri” ja ties vaikka mitä muuta. Sille ei vaan mahda mitään ja se on vain hyväksyttävä.


iHerb paketti tullissa

Jos tilaamasi iHerb paketti jää jostakin syystä Tulliin: paketti on tullattava (arvonlisäveron minimikantoraja 5 euroa ylittyy) tai paketin sisältö kiinnostaa Tullia, silloin siitä tulee Tullin ilmoitus vastaanottajalle. Mikäli vastaanottajaa ei tavoiteta tai vastaanottaja ei ole yhteydessä Tulliin, silloin Tulli lähettää paketin takaisin iHerbille. Tässä tapauksessa iHerb palauttaa osan rahoista takaisin tilaajan luottokortille sen jälkeen, kun paketti on palautunut heidän varastolle ja se on kirjattu heidän järjestelmään. Rahoista palautetaan vain osa, sillä iHerb pidättää paketin hinnasta sen takaisin lähettämisestä koituvat kulut sekä uudelleenvarastointikulut. Lisäksi iHerb mainitsee sivuillaan myös mahdollisista lisäkuluista, jotka vähennetään palautuneen paketin hyvitettävästä rahamäärästä. Ehkä hyvänä lähtökohtana voi pitää, että iHerbille palautuneesta paketista saa puolet rahasta takaisin. Palautuva rahamäärä voi kuitenkin vaihdella tapauskohtaisesti sekä myös paketin arvon perusteella.


DHL Express- International

Jos iHerb paketin rahtivaihtoehtona on DHL Express- International (eli näistä kahdesta DHL vaihtoehdosta se kalliimpi 8$), silloin kadonneen paketin arvo korvataan tilaajalle huomattavasti helpommin. Paketissa on seurantakoodi, joka mahdollistaa paketin jäljittämisen ja paremman löytymisen. Tämä rahtivaihtoehto antaa huomattavasti paremman kuluttajasuojan tilaajalle. Olen tätä rahtivaihtoehtoa myös monelle ensitilaajalle suositellut, jos haluaa olla varma siitä että paketti tulee perille. Se on vain 4 dollaria kalliimpi kuin DHL Global Priority Mail vaihtoehto, mutta sillä 4 ylimääräisellä dollarilla saa enemmän sielunrauhaa.

8 dollarin hintainen iHerb rahtivaihtoehto DHL Express International
Nopea DHL Express rahtivaihtoehto


Mitä tehdä jos iHerb pakettia ei kuulu eikä näy

Yhteenvetona lopuksi. Jos paketti jää tulliin, tulee siitä Tullin virallinen ilmoitus tullattavasta paketista. Ole tulliin yhteydessä ja hoida tarvittavat verovelvoitteet, jonka jälkeen paketti vapautuu eteenpäin jakeluun.

Mikäli tullauksen jälkeen pakettia ei kuulu, ole yhteydessä lähipostiin. Esimerkiksi noutoilmoitus on voinut kadota tai mennä väärään osoitteeseen. Mikäli saapunutta pakettia ei haeta lähipostista, se palautetaan takaisin lähettäjälle 2 viikon kuluttua paketin kirjaamisesta lähipostiin. Tällaisissa tapauksissa iHerb palauttaa osan rahoista aikaisemmin mainituin vähennyksin.

iHerbillä on käytäntö, jonka mukaan pakettia voidaan pitää kadonneena, mikäli se ei ole tullut perille tai palautunut takaisin 6 viikon kuluttua postittamisesta. Sen jälkeen myös sitä käsitellään matkalla kadonneena pakettina ja asiakaspalvelulla on enemmän toimivaltaa käsittelyn suhteen.

Jos paketilla ei ole seurantanumeroa, siitä ei ole kuulunut Tullissa eikä postissa, ei silloin peli ole vielä menetetty. Suomessa on ainakin muutama tapaus, jossa iHerb paketti on kiertänyt muutaman kerran maailman ympäri ja löytänyt lopulta perille reilun 2 kuukauden jälkeen paketin postittamisesta. Joten toivoa on aina olemassa ja ihmeitä voi tapahtua.

Huomioithan vielä sen, että DHL tietää paketin sisällön ja niin tietää myös Tulli. Joten älä tilaa mitään höpöjä. Katso tarkemmat ohjeet tästä blogista ja kielletyt aineet Fimean lääkeainelistalta.


Mikäli sinulla on kysyttävää tähän aiheeseen liittyen, voit jättää kommentin alla olevaan kommentointikenttään.



Last update: April 5, 2014

1 kommentti :

  1. Hei!
    Onko mitään kokemusta siitä, että Visalla maksetusta kadonneesta lähetyksestä saisi rahat takaisin? Luottokorttiostoissahan on tämä ominaisuus, että kadonneet ostokset korvataan. Kellään kokemusta miten asia toimii ja miten edetä?

    VastaaPoista